Gemeente Weststellingwerf, warme dranken

Gemeente Weststellingwerf, warme dranken

Gemeente Weststellingwerf, warme dranken

Gemeente Weststellingwerf, warme dranken

Gemeente Westellingwerf kwam bij ons met het inkoopvraagstuk voor warme dranken. Het primaire doel was het vinden van een leverancier voor het leveren van de automaten, verbruiksproducten en het periodiek onderhoud. Hier hebben we ze uiteraard mee geholpen.

SROI

De gemeente gaf in het inkoopbeleid aan invulling te willen geven aan de social return on investment (SROI). Zo wordt van leveranciers verlangd dat er met een bepaald percentage van de omzet uitvoering wordt gegeven aan een SROI invulling. Het is gebruikelijk dat een leverancier uitvoering geeft aan deze invulling, maar de gemeente wilde kijken of ze hier zelf ook een invulling aan konden geven zodat ze het breder konden trekken.

Operationele service

De SROI had met name betrekking op de operationele service. Het technische onderhoud (onderhoud aan de apparaten, reparaties, etc.) diende te worden uitgevoerd door de leverancier. De operationele service omvat onder andere het vullen van de automaten en het schoon houden ervan. Dit laatste kan uitstekend worden gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het risico hiervan was dat wanneer er even niemand beschikbaar was uit deze ‘poule’ mensen, er geen operationele service zou zijn. Dit moest echter wel gecontinueerd worden. Daarom werd er als onderdeel van de opdracht een stuk flexibiliteit van de leverancier verwacht. Op het moment dat er niemand beschikbaar is, kan de gemeente een beroep doen op de leverancier om de operationele service uit te voeren.

Incidenteel en structureel

De leverancier voert keer per week de operationele service uit. Zo blijven ze betrokken en bekend en staan ze garant voor de uitvoering. Voor de overige uitvoering is onderscheid gemaakt tussen incidentele uitvoering in geval van bijvoorbeeld ziekte en structurele uitvoering in het geval er vanuit SROI geen invulling beschikbaar is. Bovenstaande werd uitgeschreven in de eerste casus.

Koffieresidu

Casus twee ging over het koffieresidu. De leverancier werd gevraagd bij te dragen aan, of de uitvoering van een circulaire bestemming geheel te faciliteren. Leveranciers moesten een voorstel doen voor de bestemming van het koffieresidu en de impact van de opgegeven mogelijkheid/mogelijkheden onderbouwen. Ook moesten ze aangeven hoe dit gewaarborgd zou worden.

Duurzaamheid

Casus drie had betrekking op de duurzaamheid van de apparaten. De apparatuur diende zo duurzaam mogelijk te zijn. Naast energieverbruik moest ook de technische levensduur optimaal benut worden binnen de levenscyclus van het apparaat. Na afloop van de levenscyclus diende de apparatuur op verantwoorde en circulaire wijze verwerkt te worden.

Gemeente Weststellingwerf, warme dranken

Cases

Eye Filmmuseum Amsterdam – Sanitaire voorzieningen

Eye Filmmuseum Amsterdam – Sanitaire voorzieningen

Eye Filmmuseum is in 2010 ontstaan door een fusie van het Filmmuseum, Holland Film, Filmbank en het Nederlands Instituut voor Filmeducatie. Eye had al een ve...
Stichting Ultiem, ICT beheer

Stichting Ultiem, ICT beheer

In opdracht van Stichting Ultiem hebben wij in september 2020 de aanbesteding ICT beheer, wifi en hardware afgerond. Ultiem is een stichting waarin elf schol...
Stichting Primenius – Groenonderhoud en boomveiligheid

Stichting Primenius – Groenonderhoud en boomveiligheid

Stichting Primenius verzorgt primair onderwijs op 35 basisscholen in Groningen en Drenthe. Stichting Tamariki verzorgt voorschoolse, naschoolse, kinder- en p...

Contactinformatie

Ontdek wat Alpha voor jou kan betekenen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens of vul het formulier in. Wij nemen dan contact met je op.
Logo van Alpha Adviesbureau
  • Pieter Sneeuwplein 12
  • 9641 KA Veendam
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Kvk Groningen: 02037553

Contact

Vul een naam in...
Vul een (geldig) e-mailadres in...
Vul een (geldig) telefoonnummer in...
Vul een vraag of opmerking in...
Ben je een robot?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van Alpha?
Vul hieronder jouw gegevens in en wij sturen je onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op facilitair gebied.

Je kunt ons natuurlijk ook even bellen 085 200 3991
Copyright© 2021 Alpha. Realisatie: 1609Bold & Internetbureau Praes