Alpha Adviesbureau is objectief, integer en onafhankelijk

Spendanalyse

Inkopen wordt steeds belangrijker voor bedrijven en organisaties. Professionele inkoop geeft immers inzicht in processen, maakt resultaten meetbaar en biedt kansen om de kwaliteit te verbeteren. Professionalisering begint met het in kaart brengen van de bestaande inkoopprocessen voor bijvoorbeeld automatisering, multifunctionals, schoonmaak en beveiliging. Door aanbieders op prijs en kwaliteit te vergelijken, pakketten te bundelen en inkooptrajecten efficiënter in te richten vindt een professionaliseringsslag in inkoop plaats.

Alpha Adviesbureau is een onafhankelijke regisseur op facilitair gebied met jarenlange ervaring in het begeleiden van inkooptrajecten. Deze ervaring vormt de basis voor de scan waarmee de adviseurs van Alpha Adviesbureau de inkoopprocessen van uw organisatie doorlichten. De scan levert een gedegen analyse op waarmee u inzicht krijgt in welke leveranciers diensten of producten aan u leveren. U ziet of er sprake is van overlap, of bundelingen mogelijk zijn, welke contracten zijn aangegaan en welke bedragen u op verschillende terreinen uitgeeft.

Inkoopkalender

Op basis van de uitkomsten van de inkoopscan zal Alpha Adviesbureau samen met u kijken naar de vervolgstappen zodat uw inkoop professionaliseert. Ten eerste zal op basis van (Europese) aanbestedingsregels bepaald worden welke contracten opnieuw aanbesteed moeten worden en op welke wijze. In onderstaande tabel ziet u de drempelbedragen voor aanbestedingen.

Inkoopscan tabel Inkoopscan tabel

Een aanbestedingstraject is een complexe materie waar specifieke juridische kennis voor vereist is. Alpha Adviesbureau heeft die kennis en kan het volledige traject voor u verzorgen. Ook wordt, in overleg met u, een inkoopkalender samengesteld. De kalender geeft inzicht in uw inkoopprocessen en acties die moeten plaatsvinden om uw contracten actueel te houden.

Inkoopvoorwaarden en -beleid

Het opstellen van inkoopvoorwaarden is belangrijk voor de verdere professionalisering van uw inkoop. Deze voorwaarden geven uw leveranciers een helder overzicht van eisen waar ze aan moeten voldoen. Zo geeft u vorm aan professioneel inkoopbeleid met duidelijke kaders en efficiënte processen. Bovendien voldoet u aan juridische en wettelijke eisen die aan uw organisatie gesteld kunnen worden. Alpha Adviesbureau kan u ondersteunen bij het opstellen van inkoopvoorwaarden.

Ook professioneel inkopen?

Het resultaat van de geleverde inspanningen is altijd een efficiëntievoordeel, of een door u gewenst doel.

Neem contact op met een adviseur van Alpha Adviesbureau voor een vrijblijvende afspraak en ontdek de voordelen van professionele inkoop.

Op de hoogte blijven van Alpha adviesbureau?

Vul hieronder uw gegevens in en wij sturen u onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op facilitair gebied.

Spendanalyse

Alpha Adviesbureau ondersteunt u bij de professionalisering van uw inkoop

Meer weten?

U kunt natuurlijk ook even bellen 085 200 3991

Contact opnemen