Aanbestedingskalender en Inkoopkalender

Strategisch plannen met hulp van Alpha

Optimaliseer je inkoopstrategie
Bij Alpha begrijpen we het belang van vooruit plannen in het inkoopproces. Of het nu gaat om een inkoopkalender of een aanbestedingskalender, beide tools zijn essentieel voor een gestroomlijnd inkoop- en aanbestedingsproces. Wij helpen jouw organisatie bij het opzetten van deze kalenders, zodat je niet alleen interne processen optimaliseert, maar ook externe partijen effectief informeert en betrekt bij toekomstige aanbestedingen.

Inkoopkalender: intern overzicht en planning
Een inkoopkalender biedt een helder overzicht van de inkoopbehoeften binnen jouw organisatie voor een bepaalde periode. Dit interne document is cruciaal voor een efficiƫnte planning en budgettering, en zorgt ervoor dat alle afdelingen op de hoogte zijn van aankomende inkoopactiviteiten. Alpha helpt bij het ontwikkelen van een inkoopkalender die past bij de dynamiek en de behoeften van jouw organisatie.

Aanbestedingskalender: externe communicatie en strategische voorbereiding
Een aanbestedingskalender is jouw gereedschap voor het communiceren van toekomstige aanbestedingen aan potentiƫle leveranciers en andere belanghebbenden. Het vroegtijdig delen van deze informatie stelt bedrijven in staat om zich beter voor te bereiden en biedt kansen voor samenwerkingen en het afstemmen van plannen met andere aanbestedende diensten. Alpha ondersteunt je bij het opstellen en publiceren van een aanbestedingskalender die transparantie bevordert en de kwaliteit van inschrijvingen verhoogt.

Onze aanpak
Alpha's benadering is tweeledig:

  1. Analyse en ontwikkeling: We beginnen met een grondige analyse van je huidige inkoop- en aanbestedingsprocessen. Welke contracten lopen af? Onder welke inkooppakketten liggen nog geen contracten? Zijn er inkooppakketten die niet zijn aanbesteed, waarbij dat vanuit wet- en regelgeving wel zou moeten? We ontwikkelen kalenders die zijn afgestemd op je strategische doelen en operationele behoeften.
  2. Implementatie en Begeleiding: Naast het ontwerpen van de kalenders, bieden we ondersteuning bij de implementatie ervan in je organisatie. Dit omvat training voor je team over hoe de kalenders te gebruiken en bij te werken, evenals advies over de beste manieren om deze informatie te delen met externe partijen.

Waarom Alpha? Met Alpha kies je voor een partner die niet alleen expertise biedt in inkoop en aanbestedingen, maar ook een diepgaand begrip heeft van strategische planning en communicatie. Wij zorgen ervoor dat je kalenders niet alleen up-to-date en nauwkeurig zijn, maar ook dat ze bijdragen aan een transparantere en effectievere inkoop.

Contactinformatie

Ontdek wat Alpha voor jou kan betekenen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens of vul het formulier in. Wij nemen dan contact met je op.
Logo van Alpha Adviesbureau
  • Pieter Sneeuwplein 12
  • 9641 KA Veendam
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Kvk Groningen: 02037553

Contact

Vul een naam in...
Vul een (geldig) e-mailadres in...
Vul een (geldig) telefoonnummer in...
Vul een vraag of opmerking in...
Ben je een robot?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van Alpha?
Vul hieronder jouw gegevens in en wij sturen je onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op facilitair gebied.

Je kunt ons natuurlijk ook even bellen 085 200 3991
Copyright© 2024 Alpha. Realisatie: 1609Bold & Internetbureau Praes