Inkoopadviesbureau - Alpha Adviesbureau

Als inkoopadviesbureau bieden wij optimale ondersteuning en verbetering van inkoopprocessen

Inkoopadviesbureau - Alpha Adviesbureau

Inkoopadviesbureau

Als inkoopadviesbureau staat Alpha voor jouw organisatie klaar om te ondersteunen en te adviseren. Het inkoopproces van een organisatie kan alleen goed worden uitgevoerd als er goed beleid is. Alpha biedt als inkoopadviseur de mogelijkheid om de inkoop op verschillende vlakken efficiënter, goedkoper en beter te maken. Welke soorten inkoopadviezen er zijn en waar wij je mee kunnen helpen, leggen we je graag uit.

Welke soorten inkoopadviezen zijn er?

Om een goed beeld te geven van Alpha als adviesbureau, leggen we je graag eerst wat uit over inkoopadviezen. Als we praten over inkoop, dan kunnen we verschillende soorten vraagstukken onderscheiden. Dit zijn strategisch, tactisch en operationeel inkoopadvies. Met strategisch inkoopadvies bedoelen we het inkoopbeleid van een organisatie. Daaronder vallen zaken zoals de inkoopstrategie en inkoopkalenders.

Wordt er gesproken over het inrichten van contractmanagement en inkoop projecten op tactisch niveau, dan noemen we dat tactisch inkoopadvies. Contractmanagement is een vakgebied waar Alpha in gespecialiseerd is. Het uitvoeren van aanbestedingen op een optimale wijze, het inrichten van inkoopsystemen, het selecteren van leveranciers en aangrenzende zaken; kan worden geplaatst onder de term operationeel inkoopadvies.

Wat doet een inkkopadviesbureau?

Een inkoopadviseur of inkoopadviesbureau, zoals Alpha, heeft kennis van de verschillende soorten inkoop zoals hierboven genoemd worden. Om te beginnen kan er advies worden gegeven over de inkoop aan de hand van het organisatiebeleid. Dat houdt onder andere in een strategie bepalen voor de inkoop en het opstellen van inkoopkalenders. De volgende stap is het in goede banen leiden van contractmanagement en ervoor zorgen dat inkoopprojecten volgens afspraken uit de gemaakt contracten verlopen. Uiteindelijk belanden we bij de uitvoer, oftewel het operationele deel. Een inkoopadviesbureau ondersteunt daarvoor bij de aanbestedingen en helpt bijvoorbeeld bij het selecteren van geschikte leveranciers voor de inkoop.

Welke werkzaamheden voert een inkoopadviesbureau uit?

Om specifieker te zijn over wat een inkoopadviesbureau precies kan doen voor jouw organisatie, hebben we een aantal belangrijke werkzaamheden voor je op een rij gezet. Alpha kan als inkoopadviesbureau werkzaamheden uitvoeren zoals:

 • Het begeleiden en/of uitvoeren van (Europese) aanbestedingen en inkooptrajecten;
 • Het uitvoeren van een spendanalyse met bijbehorende spendrapportage;
 • Advies uitbrengen aan de hand van de gemaakte spendrapportage;
 • Het selecteren van leveranciers inclusief het bijbehorende contractmanagement;
 • Uitvoeren van leveranciersbeoordelingen;
 • Verbeteren en professionaliseren van het inkoopproces;
 • Het bundelen van inkoop van meerdere kleinere leveranciers en onderbrengen bij één of enkele leveranciers.

De voordelen van Alpha als inkoopadviesbureau

Ben je op zoek naar een inkoopadviesbureau? Dan staat Alpha voor jou en jouw organisatie klaar. Als inkoopadviseur zijn we onafhankelijk en kunnen daardoor een eerlijk en onderbouwd advies geven op verschillende vlakken. Samen onderzoeken we waar de werkelijke inkoopbehoefte van de organisatie ligt en kijken we verder dan enkel inkoop.

Als klant bij Alpha zetten we de belangen van jou en jouw organisatie altijd op de eerste plek en begeleiden we je tijdens het volledige traject. Een voordeel dat hieruit voortvloeit is dat we er altijd voor zorgen dat er een contract tot stand komt dat voordelig is voor alle betrokken partijen. Door onze jarenlange ervaring en kennis op het gebied van inkoop- en contractmanagement, kunnen wij jou als inkoopadviseur op de best mogelijke wijze bijstaan.

Contactinformatie

Ontdek wat Alpha voor jou kan betekenen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens of vul het formulier in. Wij nemen dan contact met je op.
Logo van Alpha Adviesbureau
 • Pieter Sneeuwplein 12
 • 9641 KA Veendam
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Kvk Groningen: 02037553

Contact

Vul een naam in...
Vul een (geldig) e-mailadres in...
Vul een (geldig) telefoonnummer in...
Vul een vraag of opmerking in...
Ben je een robot?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van Alpha?
Vul hieronder jouw gegevens in en wij sturen je onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op facilitair gebied.

Je kunt ons natuurlijk ook even bellen 085 200 3991
Copyright© 2023 Alpha. Realisatie: 1609Bold & Internetbureau Praes