Kwaliteitsinspecties en  -keuringen
Blog

Kwaliteitsinspecties en -keuringen

Kwaliteitsinspecties en  -keuringen

Kwaliteitsinspecties en -keuringen

Als organisatie krijg je hoogstwaarschijnlijk te maken met verschillende kwaliteitsinspecties en -keuringen. Want om zeker te weten dat werkzaamheden op een juiste manier én binnen de contractuele verplichtingen worden uitgevoerd of aan de wettelijke eisen voldoen, is het belangrijk dat dit regelmatig wordt gecontroleerd. 

Alpha voert deze kwaliteitsinspecties en -keuringen grondig en professioneel uit aan de hand van bijvoorbeeld het VSR-kwaliteitsmeetsysteem en NEN-normen. De inspecteurs van Alpha zijn gediplomeerd en staan officieel geregistreerd. Zodat jij altijd verzekerd bent van een onafhankelijk resultaat. We voeren dit voor verschillende segmenten uit. Maar in dit artikel gaan we specifiek in op de inspecties en keuringen van ladders, trappen en speeltoestellen. 

Ladders en trappen

Om er zeker van te zijn dat de trappen en ladders op bijvoorbeeld een school of overheidsgebouw veilig zijn om te gebruiken, is het belangrijk om deze geregeld te laten keuren door één van onze gecertificeerde keurmeesters. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je klimmateriaal voldoet aan de veiligheidseisen van de NEN-normen NEN2484, HD1004 en NEN2718. Wij adviseren om dit één keer per jaar te laten doen. 

Wanneer één van onze inspecteurs langskomt om de ladders en trappen te inspecteren, kijken zij onder andere naar eventuele defecten van het materiaal en of de kwaliteit nog steeds toereikend genoeg is om de veiligheid te garanderen. Wanneer materiaal wordt goedgekeurd ofwel wordt afgekeurd, wordt het in beide gevallen voorzien van een sticker. Op deze manier is het voor alle gebruikers duidelijk of het materiaal nog veilig is om te gebruiken. Na iedere keuring, ontvang jij als klant een uitgebreide rapportage per geïnspecteerd item. Is materiaal afgekeurd? Dan maken we in overleg met jou een afspraak voor een herkeuring.

Speeltoestellen

Het inspecteren en keuren van speeltoestellen is natuurlijk erg belangrijk. De veiligheid van de spelende kinderen staat voorop en daarom moeten alle speeltoestellen zijn voorzien van de juiste certificaten en voldoen aan de normen, zoals opgenomen in het Warenwetbesluit Attractie en Speeltoestellen (WAS). Daarnaast moeten de toestellen aan bepaalde veiligheidseisen voldoen, die betrekking hebben op de NEN-normen NEN-EN 1176 en NEN-EN 1177. Anders mogen ze niet gebruikt worden als speeltoestel.

Onze gecertificeerde en ervaren inspecteurs zorgen voor de inspecties van de speeltoestellen evenals de bodemafwerking. Ook hier adviseren we om dit ieder jaar te doen. Zo blijft de veiligheid van de speeltoestellen gewaarborgd. En ook voor de inspecties van speeltoestellen geldt dat jij als klant achteraf een uitgebreide rapportage krijgt met de bevindingen van onze inspecteurs. 

Alles onder één dak

Wanneer je je kwaliteitsinspecties en -keuringen door Alpha laat uitvoeren, ben je niet alleen verzekerd van de kennis van onze materiedeskundige met betrekking tot kwaliteitsinspecties en -keuringen, maar ook van de kennis van de rest van onze specialiteiten. Bij Alpha bieden we jou alles onder één dak. 

Wil je meer contact over deze inspecties neem dan contact op met één van onze contractmanagers.

Kwaliteitsinspecties en  -keuringen
Benieuwd naar de mogelijkheden? 
Neem contact op met een adviseur van Alpha voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

Blog gemist?

Terugblik 2023

Alpha wenst iedereen een hele fijne feestdagen en een fijne jaarwisseling toe In het licht van de feestdagen en nieuwe beginnen, gelooft Alpha Adviesbureau ...
Nieuwe collega's!

Nieuwe collega's!

We hebben geweldig nieuws te delen! Alpha Adviesbureau breidt uit en verwelkomt maar liefst drie nieuwe collega's in ons team. We zijn verheugd om deze getal...
Contractcongres 2023: Contractmanagement in roerige tijden: hoe hou je de relatie gezond?

Contractcongres 2023: Contractmanagement in roerige tijden: hoe hou je de relatie gezond?

‘Contractmanagement in roerige tijden: hoe hou je de relatie gezond?’ Samen met Pactum organiseren we het gloednieuwe Contract Congres op donderdag 23 maart...

Contactinformatie

Ontdek wat Alpha voor jou kan betekenen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens of vul het formulier in. Wij nemen dan contact met je op.
Logo van Alpha Adviesbureau
  • Pieter Sneeuwplein 12
  • 9641 KA Veendam
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Kvk Groningen: 02037553

Contact

Vul een naam in...
Vul een (geldig) e-mailadres in...
Vul een (geldig) telefoonnummer in...
Vul een vraag of opmerking in...
Ben je een robot?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van Alpha?
Vul hieronder jouw gegevens in en wij sturen je onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op facilitair gebied.

Je kunt ons natuurlijk ook even bellen 085 200 3991
Copyright© 2024 Alpha. Realisatie: 1609Bold & Internetbureau Praes