Mathieu Lanting (Eigenaar Alpha) blikt terug op 2022
Blog

Mathieu Lanting (Eigenaar Alpha) blikt terug op 2022

Mathieu Lanting (Eigenaar Alpha) blikt terug op 2022

Mathieu Lanting (Eigenaar Alpha) blikt terug op 2022

Eerlijk gezegd, ik ben nooit zo van het terugkijken. Ik kijk liever vooruit, want dat is iets waar je meer grip op hebt. Wat was 2022 nu eigenlijk voor een jaar?

Het 1e wat mij te binnen schiet is uiteraard het feit dat Mitchel Vos de stap heeft gezet in het ondernemerschap. Hij heeft de kans gegrepen om mee te groeien in het ondernemer zijn en met mij mee te denken in hoe wij Alpha nog meer vorm kunnen geven. Ik ben daar oprecht blij mee, ik leer elke dag van zijn manier van werken en zijn kijk op zaken. Ook ik word (gelukkig) ouder; ik merk dat de wereld om mij heen snel verandert en ik hierin mee moet ontwikkelen. De samenwerking met Mitchel houdt mij in ieder geval alert in ondernemen.

2022 is en was wel een heel bijzonder jaar. Wij hebben afscheid moeten nemen van één van onze medewerkers wat uiteraard gevolgen had voor de organisatie. Hoe vul je een vacature in, in deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt? Hoe overbrug je de tijd dat je een persoon mist in jouw organisatie? Gelukkig heb ik zelf de afdeling kunnen ondersteunen, dat vond ik oprecht fijn en boeiend om weer eens te doen. Daarbij hebben wij het grote geluk gehad Bastiaan Dammer te mogen verwelkomen. Tevens heeft eenieder van de afdeling contractmanagement de opleiding CATS CM met goed gevolg afgerond en werkt de afdeling (nog) gestructureerder aan goed contractmanagement. Ik kan met een gerust hart aangeven dat de afdeling klaar is voor het realiseren van onze missie.

Wij hebben ook het afgelopen jaar veel projecten mogen uitvoeren voor veel verschillende opdrachtgevers. Zo hebben 13 nieuwe opdrachtgevers het vertrouwen in ons uitgesproken en heeft de afdeling inkoop wederom nieuwe segmenten toegevoegd aan haar dienstverlening; prachtig om te zien hoeveel kwaliteit wij op de afdeling hebben zitten. Vincent Noordhof heeft NEVI2 af mogen ronden, Leonieke Westra heeft de opleiding Aanbestedingsrecht met succes afgerond en Jan Veenstra is bezig met de opleiding Inkoop & aanbesteden via Conducto. Jan rondt deze waarschijnlijk af in 2023. Kortom, de lat ligt hoog op de afdeling. De bewuste keuze om in te zetten op materiedeskundigheid en niet te gaan voor kwantiteit is een goede geweest. Met recht ben ik trots op de kwaliteit van de afdeling. Ook zij zijn klaar voor de toekomst en blijven zich elke dag weer verbeteren.

Onze inspecteurs hebben het afgelopen jaar meerdere nieuwe inspecties uit mogen voeren, zij zijn gecertificeerd om speeltoestellen als ook ladders en trappen te mogen keuren. De dames hebben dit jaar meerdere nieuwe opdrachtgevers mogen verwelkomen die het vertrouwen hebben dat wij dit goed, en met passie zullen uitvoeren. Deze toevoeging aan onze dienstverlening vinden de inspecteurs oprecht echt heel erg leuk om te doen. Dit zouden ze graag nog verder willen ontwikkelen binnen Alpha; onwijs gaaf om te zien.

Echter kwam er dit jaar ook een soort van einde van een Alpha tijdperk, namelijk die van Kirsten de Jong. Zij heeft een enorme stap gezet door met haar gezin naar Portugal te verhuizen; wat ben ik waanzinnig trots op haar. Daarbij heb ik meerdere tranen gelaten; zij was en is meer dan alleen maar een collega voor mij. Gelukkig zijn zij goed terecht gekomen en heeft het gezin hun draai ondertussen gevonden. Kirsten is uiteraard nooit bij ons uit beeld, zij werkt op afstand en voert vanuit Portugal opdrachten uit voor onze opdrachtgevers, zo blijft zij toch nog betrokken bij Alpha. Dát is toch echt geweldig aan deze tijd, niets is onmogelijk! En via deze digitale wereld en oneindige communicatiemogelijkheden blijft ze toch dichtbij.

Bij ondernemen hoort ook alle zorg m.b.t. het beste voor jouw medewerkers. Dat valt niet mee in deze roerige tijden, hierin probeert Alpha zoveel mogelijk, waar kan te faciliteren. Zo hebben wij AlphaVit, wat steeds meer begint te leven (zie eerdere blog). Iedere werknemer van Alpha heeft een onbeperkt aantal vakantiedagen (in de praktijk is dit nog wel enigszins ingewikkeld, maar dat gaat goed komen). Ten slotte is er altijd aandacht voor een bijzonder moment, zowel in goede als ook in slechte tijden. Ook dit blijft in ontwikkeling en Alpha blijft vooral bezig om altijd het beste te geven aan haar medewerkers, zij geven namelijk ook altijd het beste voor Alpha. Deze krachtige wisselwerking willen wij heel graag in stand houden.

Hierin worden Mitchel en ik ondersteund door onze operationeel manager Marjon Drenth, zij heeft dit jaar wederom laten zien dat zij in staat is de kwaliteit van Alpha naar een hoger niveau te tillen; waanzinnig gedaan Marjon! Een bijzonder jaar voor haar, maar altijd het hart voor Alpha, dat maakt haar erg speciaal.

Nu ik dit zo allemaal terug lees, is het eigenlijk niet te omschrijven met welke trots ik (mede) eigenaar ben van Alpha Adviesbureau, het leukste bedrijf dat ik me maar kan wensen. Ik hoef geen prijzen, doe niet aan lijstjes of aan wedstrijden; daar draait het niet om, het gaat er vooral om dat eenieder met een tevreden en voldaan gevoel een werkdag kan afsluiten, met plezier weer naar huis gaat, lekker slaapt en de volgende dag weer met energie zijn/haar ding doet om onze opdrachtgevers te helpen met hun vragen.

Ik wens iedereen fijne feestdagen, dat het maar een “rustig” 2023 mag worden, ik weet het antwoord nu al wel…..

Blog gemist?

Terugblik 2023

Alpha wenst iedereen een hele fijne feestdagen en een fijne jaarwisseling toe In het licht van de feestdagen en nieuwe beginnen, gelooft Alpha Adviesbureau ...
Nieuwe collega's!

Nieuwe collega's!

We hebben geweldig nieuws te delen! Alpha Adviesbureau breidt uit en verwelkomt maar liefst drie nieuwe collega's in ons team. We zijn verheugd om deze getal...
Contractcongres 2023: Contractmanagement in roerige tijden: hoe hou je de relatie gezond?

Contractcongres 2023: Contractmanagement in roerige tijden: hoe hou je de relatie gezond?

‘Contractmanagement in roerige tijden: hoe hou je de relatie gezond?’ Samen met Pactum organiseren we het gloednieuwe Contract Congres op donderdag 23 maart...

Contactinformatie

Ontdek wat Alpha voor jou kan betekenen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens of vul het formulier in. Wij nemen dan contact met je op.
Logo van Alpha Adviesbureau
  • Pieter Sneeuwplein 12
  • 9641 KA Veendam
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Kvk Groningen: 02037553

Contact

Vul een naam in...
Vul een (geldig) e-mailadres in...
Vul een (geldig) telefoonnummer in...
Vul een vraag of opmerking in...
Ben je een robot?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van Alpha?
Vul hieronder jouw gegevens in en wij sturen je onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op facilitair gebied.

Je kunt ons natuurlijk ook even bellen 085 200 3991
Copyright© 2024 Alpha. Realisatie: 1609Bold & Internetbureau Praes