Vacature Junior Inkoper (32 of 36 uur)
Blog

Vacature Junior Inkoper (32 of 36 uur)

Vacature Junior Inkoper (32 of 36 uur)

Alpha in het kort

Alpha Adviesbureau bestaat uit totaal 14 medewerkers verdeeld over 3 afdelingen: afdeling Inkoop, Contractmanagement en Kwaliteit. Deze drie afdelingen samen helpen opdrachtgevers met aanbestedingen, contractbeheer, contractmanagement en het uitvoeren van inspecties/keuringen; we doen dit niet alleen voor opdrachtgevers maar helpen opdrachtgevers ook met het inrichten/implementeren van inkoop/contractbeheer en contractmanagement binnen hun organisatie. Wij willen graag ons team uitbreiden met een enthousiaste en gedreven Junior Inkoper die per 1 september 32 of 36 uur beschikbaar is!

 Kernwaarden Alpha

 • Nuchter en pragmatisch
 • Plezier! In je werk, met elkaar
 • Praktische manier van aanpakken
 • Transparantie richting elkaar en opdrachtgevers
 • Kwalitatief hoogwaardig werk afleveren
 • 'Over je eigen werk' heen kunnen kijken en bewust zijn van de invloed van jouw doen (of laten) op collega's
 • Respectvol, integer en betrouwbaar. Je doet wat je zegt en je zegt wat je doet. Afspraak is afspraak. We praten met elkaar en niet over elkaar

Afdeling Inkoop

Binnen onze afdeling Inkoop, bestaande uit 4 medewerkers, houden wij ons bezig met inkoop gerelateerde werkzaamheden voor onze opdrachtgevers (met name primair onderwijs, maar ook voortgezet onderwijs, gemeenten, woningcorporaties, zorginstellingen, veiligheidsregio’s en commerciële bedrijven).

Werkzaamheden zijn:

 1. Het maken en analyseren van spendanalyses
 2. Het opstellen van een aanbestedingskalender
 3. Het schrijven en uitrollen van inkoopbeleid
 4. Het schrijven van algemene inkoopvoorwaarden
 5. Het opstellen van een offerte uitvraag
 6. Het begeleiden bij aanbestedingen op facilitair gebied; denk aan schoonmaakonderhoud, ICT, leermiddelen, meubilair, warme dranken, groenvoorziening, multifunctionals, inhuur personeel, etc.

Uiteraard werkt de afdeling Inkoop nauw samen met de collega’s van de andere afdelingen aan gezamenlijke, overlappende of opeenvolgende projecten; we werken vanuit team Alpha.

Wat ga je dan precies doen?

Je werkt samen in een team van 4 inkoopadviseurs waarbinnen in duo’s aan projecten wordt gewerkt: projectleider en project assistent. We starten tweewekelijks op maandagochtend met het doornemen van projecten en bijzonderheden binnen de afdeling. Vervolgens wordt in duo’s aan de eigen projecten gewerkt en is daarover onderling nauw contact over wie, wat, wanneer uitvoert. De samenstelling van de duo’s wisselt per aanbesteding/opdracht.

Je gaat de inkoopadviseurs als project assistent ondersteunen bij alle voorkomende werkzaamheden, waaronder het plannen en ondersteunen bij inkooptrajecten voor opdrachtgevers, het opstellen van bestekken, planningen, contracten, Nota’s van Inlichtingen, het bijhouden van de benodigde projectadministratie, het aankondigen en doorlopen van inkoopprocedures in Tenderned.

Om dit goed te kunnen doen woon je ook afspraken met opdrachtgevers bij, samen met de betrokken inkoopadviseur.

Aan afwisseling geen gebrek: er lopen zo’n 40 inkooptrajecten tegelijkertijd bij verschillende opdrachtgevers en in verschillende segmenten. Door het samenwerken met verschillende collega’s, aan verschillende segmenten aanbestedingen bij wisselende opdrachtgevers is geen dag hetzelfde.    

Wie zoeken wij?

 • Je bent een starter op de arbeidsmarkt met een diploma op HBO niveau in een relevante opleiding zoals de opleiding Facility Management of Bedrijfskunde, bij voorkeur aangevuld met de minor ‘Inkoopmanagement’. (Als je dit schooljaar afstudeert en bijna zeker weet dat je je diploma gaat halen: reageer dan vooral!)
 • Je hebt uitstekende kennis van/kan goed werken met Office, waaronder specifiek Excel.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met inkoop en wil je daarin graag verder ontwikkelen
 • Je bent een enthousiaste persoonlijkheid, die energie toevoegt aan ons bestaande team
 • Je hebt uitstekende contactuele, sociale en communicatieve eigenschappen
 • Je herkent je in de genoemde kernwaarden van Alpha Adviesbureau

 Waar blink jij in uit?                                     

 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Schriftelijke vaardigheid
 • Luisteren
 • Aandacht voor details
 • Logisch cijfermatig inzicht

Wat heeft Alpha o.a. te bieden?

Uiteraard bieden wij een telefoon, laptop en een marktconform salaris waar we wel uit komen. Ook zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden naar o.a. Inkoopadviseur en daaropvolgend naar Inkoop- en Aanbestedingsspecialist. Waar Alpha uniek in is: we hebben de leukste en gezelligste collega’s, we hebben een onbeperkt aantal vakantiedagen gebaseerd op balans tussen werk en privé, resultaatgericht werken en vertrouwen. Daarnaast zijn alle medewerkers Alpha VIT: maandelijkse komen wij gezamenlijk bijeen een met activiteit of informatie m.b.t. gezondheid. Elke medewerker heeft een budget van 75 euro per maand om in te zetten aan persoonlijke doelstellingen m.b.t. fit zijn en fit blijven.

Kortom: als je van je hobby (leuk team, leuke sfeer, doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent) je werk maakt hoef je nooit meer aan het werk!

Sta je te popelen?

 • Je kan reageren tot 8 juni 2022
 • Je CV en motivatiebrief mag je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Heb je nog vragen?

Marjon Drenth wil deze graag beantwoorden:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0647954746

Blog gemist?

Terugblik 2023

Alpha wenst iedereen een hele fijne feestdagen en een fijne jaarwisseling toe In het licht van de feestdagen en nieuwe beginnen, gelooft Alpha Adviesbureau ...
Nieuwe collega's!

Nieuwe collega's!

We hebben geweldig nieuws te delen! Alpha Adviesbureau breidt uit en verwelkomt maar liefst drie nieuwe collega's in ons team. We zijn verheugd om deze getal...
Contractcongres 2023: Contractmanagement in roerige tijden: hoe hou je de relatie gezond?

Contractcongres 2023: Contractmanagement in roerige tijden: hoe hou je de relatie gezond?

‘Contractmanagement in roerige tijden: hoe hou je de relatie gezond?’ Samen met Pactum organiseren we het gloednieuwe Contract Congres op donderdag 23 maart...

Contactinformatie

Ontdek wat Alpha voor jou kan betekenen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens of vul het formulier in. Wij nemen dan contact met je op.
Logo van Alpha Adviesbureau
 • Pieter Sneeuwplein 12
 • 9641 KA Veendam
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Kvk Groningen: 02037553

Contact

Vul een naam in...
Vul een (geldig) e-mailadres in...
Vul een (geldig) telefoonnummer in...
Vul een vraag of opmerking in...
Ben je een robot?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van Alpha?
Vul hieronder jouw gegevens in en wij sturen je onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op facilitair gebied.

Je kunt ons natuurlijk ook even bellen 085 200 3991
Copyright© 2024 Alpha. Realisatie: 1609Bold & Internetbureau Praes