Zweten tijdens kantooruren met AlphaVit!
Blog

Zweten tijdens kantooruren met AlphaVit!

Zweten tijdens kantooruren met AlphaVit!

Zweten tijdens kantooruren met AlphaVit!

We zijn steeds meer bezig met het belang van gezond en vitaal ouder worden. Een belangrijk onderdeel daarvan is je mentale en fysieke gezondheid. Maar lang niet iedereen is hier bewust mee bezig. Je komt thuis van kantoor, duikt de keuken in en ploft vervolgens op de bank voor je dagelijkse rondje Netflix. Die afspraak met jezelf om nog een halfuur actief te bewegen of die heerlijk ontspannen yogales te volgen, lijkt opeens niet meer zo belangrijk. Hoe zorgen we er bij Alpha voor dat onze collega’s (en dierbaren) blijer én vitaler ouder worden?

Bij Alpha vinden we de gezondheid en vitaliteit van onze medewerkers erg belangrijk. Daarom lanceren we – in samenwerking met Geert Fokkens van Cijntje Personal Fit – een nieuw concept: AlphaVit! AlphaVit richt zich op de algehele vitaliteit van onze medewerkers zodat we met zijn allen gezonder, blijer en fitter oud kunnen worden. 

Verdien vakantiedagen met bewegen

De rode draad binnen dit concept is gebaseerd op het principe van Erik Scherder. Hij stelt dat we minimaal 20 tot 30 minuten per dag actief moeten bewegen, waarbij je hartslag omhoog gaan. De collega’s van Alpha worden daarom uitgedaagd om 365 dagen per jaar, iedere dag minimaal 30 minuten te bewegen. Om het ze niet moeilijker te maken dan dat het al is, mag dit onder werktijd. En als kers op de taart kunnen er twee extra vakantiedagen worden verdiend wanneer je de uitdaging volbrengt. Wanneer je beweegt, mag je zelf weten. Zo lang je maar kunt aantonen dat je jezelf ook daadwerkelijk in het zweet hebt gewerkt!

En niet alleen de collega’s zelf worden aangespoord om deel te nemen aan AlphaVit. Ook hun dierbaren worden indirect uitgedaagd. Want wanneer het lukt om een dierbare te betrekken in de vitaliteitsgekte, valt er nóg een extra vakantiedag te verdienen. 

Groepsactiviteiten

De andere rode draad is dat er iedere eerste maandag van de maand een groepsactiviteit wordt georganiseerd. Dit zijn activiteiten als yoga, mindfulness, fietsen of bijvoorbeeld fitness. De activiteit wordt gebaseerd op het thema van de maand, welke weer alles te maken heeft met de vijf pijlers van AlphaVit: 

  • Stressmanagement en ontspanning
  • Training en beweging 
  • Gedrag
  • Voeding
  • Productiviteit.

Balans werk en privé

AlphaVit is dus niet alleen gericht op bewegen, maar ook op de balans tussen werk en privé en hoe je omgaat met stress. Daarom krijgt iedereen ook een sessie op maat aangeboden met een wandelcoach, die op basis van iedereens individuele behoeftes een persoonlijk plan opstelt en deze gedurende het jaar toetst. We geloven namelijk sterk in maatwerk. Met de aanvulling van de wandelcoach, hebben we een juiste aanbod tussen fysieke en mentale gezondheid. Dé ingrediënten om blijer en vitaler oud te worden. 

Over een jaar zou je willen dat je vandaag was begonnen. En daarom gaat AlphaVit vanaf 1 oktober 2021 van start. Eens kijken hoe vitaal en fit onze collega’s over een jaar zijn én hoeveel extra vakantiedagen we volgend jaar mogen uitdelen! 

Zweten tijdens kantooruren met AlphaVit!
Benieuwd naar de mogelijkheden? 
Neem contact op met een adviseur van Alpha voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

Blog gemist?

Terugblik 2023

Alpha wenst iedereen een hele fijne feestdagen en een fijne jaarwisseling toe In het licht van de feestdagen en nieuwe beginnen, gelooft Alpha Adviesbureau ...
Nieuwe collega's!

Nieuwe collega's!

We hebben geweldig nieuws te delen! Alpha Adviesbureau breidt uit en verwelkomt maar liefst drie nieuwe collega's in ons team. We zijn verheugd om deze getal...
Contractcongres 2023: Contractmanagement in roerige tijden: hoe hou je de relatie gezond?

Contractcongres 2023: Contractmanagement in roerige tijden: hoe hou je de relatie gezond?

‘Contractmanagement in roerige tijden: hoe hou je de relatie gezond?’ Samen met Pactum organiseren we het gloednieuwe Contract Congres op donderdag 23 maart...

Contactinformatie

Ontdek wat Alpha voor jou kan betekenen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens of vul het formulier in. Wij nemen dan contact met je op.
Logo van Alpha Adviesbureau
  • Pieter Sneeuwplein 12
  • 9641 KA Veendam
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Kvk Groningen: 02037553

Contact

Vul een naam in...
Vul een (geldig) e-mailadres in...
Vul een (geldig) telefoonnummer in...
Vul een vraag of opmerking in...
Ben je een robot?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van Alpha?
Vul hieronder jouw gegevens in en wij sturen je onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op facilitair gebied.

Je kunt ons natuurlijk ook even bellen 085 200 3991
Copyright© 2024 Alpha. Realisatie: 1609Bold & Internetbureau Praes