SCOH, ICT beheer

SCOH, ICT beheer

SCOH, ICT beheer

SCOH, ICT beheer

In de zomer van 2020 hebben wij de aanbesteding met Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH) afgerond. SCOH is een stichting met 36 basisscholen, waardoor zij één van de grootste schoolbesturen zijn in Den Haag. SCOH schakelde ons in om een nieuwe ICT aanbesteding te begeleiden.

Gebrek aan uniformiteit en overzicht

Op het moment dat SCOH bij ons kwam, hadden ze verschillende leveranciers verdeeld over de scholen. Hierdoor was er geen uniformiteit. Alles was verschillend georganiseerd met allerhande contractafspraken. Er was een gebrek aan overzicht.

Toekomstbestendig

Het was belangrijk om in kaart te brengen hoe de ICT was georganiseerd, maar belangrijker nog om boven tafel te krijgen hoe SCOH de ICT in de toekomst ingericht wilde hebben. Wat versta je onder ICT? Wat zit daar allemaal bij en wat niet? Dit hebben we met SCOH besproken, zodat het stichtingsbestuur voorbereid is op de toekomst op het gebied van ICT.

ICT-adviseur

In deze voorbereidingsfase hebben we onze ICT-adviseur erbij betrokken. Bij Alpha vinden wij het erg belangrijk dat we onze klanten niet alleen begeleiden, maar ook adviseren. We voegen onze materiedeskundigheid toe om zo tot het beste resultaat te komen. Samen met SCOH heeft onze ICT-adviseur gekeken naar de wensen op het gebied van ICT en daar rekening mee gehouden in de aanbesteding.

Samenvoegen inkoopvraagstuk

Na de voorbereidingsfase hebben wij een duidelijk beeld van hoe we de aanbesteding in de markt willen zetten. In overleg met SCOH hebben wij er voor gekozen om ICT-beheer, WiFi en hardware samen te voegen en in één aanbesteding uit te schrijven in plaats van deze op te splitsen. Een unieke situatie, maar wel eentje met een groot voordeel voor de klant. Namelijk het hebben van één aanspreekpunt. Door op deze manier proactief mee te denken met onze klanten, willen we ze volledig ontzorgen.

Implementatie

Nadat er een partij als winnaar van de aanbesteding uit de bus is gekomen, was het tijd voor de derde fase: de implementatiefase. In deze fase begeleidden wij SCOH met de migratie, implementatie en projectleiderschap. Tevens is het vanaf het begin belangrijk om actief contractmanagement te voeren bij aanbestedingen en te kijken of de gemaakte afspraken worden nagekomen. Zeker bij ICT aanbestedingen. We zorgen ervoor dat de migratie en de implementatie succesvol worden uitgevoerd.

SCOH, ICT beheer

Cases

Stichting Primenius – Groenonderhoud en boomveiligheid

Stichting Primenius – Groenonderhoud en boomveiligheid

Stichting Primenius verzorgt primair onderwijs op 35 basisscholen in Groningen en Drenthe. Stichting Tamariki verzorgt voorschoolse, naschoolse, kinder- en p...
Gemeente Hattem, schoonmaak

Gemeente Hattem, schoonmaak

Gemeente Hattem schakelde ons eerder al in voor contractmanagement. In het voorjaar van 2020 zijn we ook gevraagd om te ondersteunen bij een nieuwe aanbested...
Nijestee schoonmaakonderhoud

Nijestee schoonmaakonderhoud

Nijestee is met ruim 13.500 huurwoningen de grootste corporatie in de stad Groningen. Wij hebben vanuit Nijestee de opdracht gekregen om een offerteproc...

Contactinformatie

Ontdek wat Alpha voor jou kan betekenen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens of vul het formulier in. Wij nemen dan contact met je op.
Logo van Alpha Adviesbureau
  • Pieter Sneeuwplein 12
  • 9641 KA Veendam
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Kvk Groningen: 02037553

Contact

Vul een naam in...
Vul een (geldig) e-mailadres in...
Vul een (geldig) telefoonnummer in...
Vul een vraag of opmerking in...
Ben je een robot?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van Alpha?
Vul hieronder jouw gegevens in en wij sturen je onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op facilitair gebied.

Je kunt ons natuurlijk ook even bellen 085 200 3991
Copyright© 2024 Alpha. Realisatie: 1609Bold & Internetbureau Praes